Am vazut undeva (nu mai tin minte exact unde) aceste cupcakes-uri de
ciocolata si mi-am zis ca tre' sa le-ncerc si eu. Asa ca intr-o sambata
dimineata m-am hotarat brusc pentru aceste prajiturele, aveam niste unt
de cacao pregatit (topit pe baza de aburi) pentru niste tablete de
ciocolata, dar i-am schimbat destinatia. Se fac foarte usor daca aveti
totul pregatit. Si e si distractiv....Usoare, racoritoare si delicioase.
Reteta :
Cupcakes : cam 10 linguri de unt de cacao topit la abur
2 linguri de sirop de agave/ miere (dupa gust)
2-3 linguri de cacao (depinde cat de amaruie va place)
un praf de sare
Amestecam toate ingredientele intr-un castron cu un tel pana se obtine un sos mai grosut. Gustam pentru reglarea cantitatii de indulcitor sau de cacao. Inainte sa ne apucam de pregatirea ciocolatei, luam 10 forme de mini briose din silicon le punem pe-o farfurie si le bagam la congelator sa inghete putin. E un truc care face ca ciocolata sa se prinda mai bine de forme. Scoatem o forma din congelator, o umplem cu ciocolata si o inclinam stanga-dreapta pana ce forma este in intregime imbracata in ciocolata, apoi o punem din nou la congelator si scoatem alta forma si tot asa; s-ar putea sa fie nevoie de inca 1 sau 2 straturi de ciocolata, asa ca, dupa ce terminam cele 10 forme de umplut, o luam de la capat pentru inca un strat de cioco. Dupa ce s-au intarit, le scoatem cu grija din formele de silicon si le punem la rece pana facem frisca.
Frisca: 1 cutie de lapte de cocos
1-2 linguri sirop de agave/ miere
esenta de vanilie
un praf de sare
Secretul consta in faptul ca laptele de cocos tre' sa fie foarte rece, asa ca, dupa ce-l cumparati, depozitati-l in frigider - nu se stie cand aveti pofta de frisca . De obicei e bine sa stea de seara pana a 2 a zi cand il veti folosi (adica cu cat sta mai mult la rece cu atat e mai bine). Cum procedam? Luam cutia si avem grija sa nu o agitam deloc.Taiem conserva / cutia si scoatem cu grija crema groasa de deasupra lasand lichidul in cutie. O punem in bolul blender-ului vertical , adaugam celelalte ingrediente si vrum-vrum frisca. Frisca ramasa dupa umplerea cupcakes-urilor se pastreaza bine la frigider 2-3 zile (se mai intareste).
Umplem cupcakes-urile de cioco cu frisca , le decoram cu fructe de padure (eu aveam merisor, afine si catina din piata) sau cu zmeura cred ca sunt spectaculoase si le putem manca. Mai adaugam si fulgi de cocos colorati. Eu le-am pus la congelator si in momentul servirii le-am lasat vreo 10 minute in frigider. Sunt super -delicioase, lejere si racoritoare. Merita sa incercati !
Spor!