vineri, 6 septembrie 2013

Inghetata - Banane imbracate-n ciocolata

                Cea mai simpla si cea mai gustoasa inghetata din doar 2 ingrediente: banane si ciocolata . Daca in alti ani toata vacanta de vara mancam inghetata peste inghetata si iar inghetata, de vreo 2 veri incoace, renuntand la zahar si evitand produsele din  comert, am constatat ca nici pofta nu-mi mai era. Asa ca in vara asta nu m-a tentat deloc sa incerc vreo reteta de inghetata  pana cand ,acum 2 saptamani, am descoperit aceasta varianta... super usoara si super gustoasa. 


Reteta :

  •   2 banane
  •    ciocolata cruda

 Mai intai luam 2 banane , le decojim si le taiem in 2. Obtinem 4 jumatati in care infigem niste tepuse de lemn pentru frigarui sau betisoare de bambus (pentru cake-pops), le punem pe-o farfurie si le bagam la congelator pentru 30 minute sau pana s-au intarit, semn c-au inghetat. Intre timp facem ciocolata.

Ciocolata : 8 linguri de unt de cacao topit la abur
                   2-3 linguri de cacao
                   2 linguri de sirop de agave/ miere
                   un praf de sare

Topim untul de cacao cu grija sa nu-l infierbantam si-l punem intr-un castron. Adaugam cacaua si indulcitorul si amestecam energic cu un tel pana obtinem un sos de ciocolata. Gustam si reglam cantitatile de cacao si indulcitor dupa cum ne place. 
Scoatem bananele de la congelator una cate una si le imbracam in sos de ciocolata . Ne ajutam de o lingura ca sa turnam sos pe ele. Apoi presaram deasupra fulgi de cocos, nuca macinata, boabe de cacao sfaramate, orice avem la-ndemana. Dar trebuie sa ne miscam repede ca ciocolata in contact cu banana inghetata se va intari foarte repede . Si apoi gustam.......mmmm..... heavenly !!!   
* Se pastreaza la congelator.
* Daca n-aveti unt de cacao, puteti folosi ciocolata cu 85% cacao 



Spor!