vineri, 18 iulie 2014

Bomboane de ciocolată umplute cu zmeură

                  O rețetă de sezon pe care am făcut-o vara trecută. Zmeura e perfectă așa - pură și simplă , proaspătă , direct din natură. Dar când e îmbrăcată în ciocolată devine un desert perfect pentru momentele acelea când tânjim după ceva dulce, mai ales dacă suntem la dietă. Ușor, dulce - acrișor, îl puteți oferi și copiilor, de ce nu? dar în doze mici.
 
 
                
Rețeta :
 
 
100g unt de cacao
1-2 linguri de cacao
1-2 linguri de miere / sirop de agave
un praf de sare roz de himalaya (sau sare neiodată)
un praf de scorțișoară
vanilie
zmeură
 
Topim untul de cacao pe baie de aburi, cu grijă să nu depășească 40 de grade. Îl amestecăm cu restul ingredientelor, mai puțin zmeura. Batem bine amestecul cu un tel sau în blender, până la omogenizarea completă. Punem puțin din cantitate în forme (eu am ales inimioare), apoi câte o zmeură și apoi umplem cu ciocolată. Le punem în frigider la început , peste 30 de minute la congelator să grăbim întărirea și să le scoatem mai ușor din forme.
Vă las câteva ponturi pe care le-am aflat și eu după multe rețete de ciocolată , inclusiv aceasta.
* Dacă folosiți telul , e bine ca mierea să fie lichidă.
* Dacă folosiți zahăr de cocos, râșniți-l înainte.
* Toate ustensilele să fie uscate, fără nici o picătură de apă.
* Toate ingredientele să fie la temperatura camerei, orice ingredient rece, de la frigider va întări foarte repede ciocolata și nu mai puteți lucra cu ea.
* Compoziția trebuie omogenizată foarte bine, de aceea vă sugerez blenderul , pentru că altfel, după ce puneți ciocolata în forme , ingredientele au tendința să se separe, untul de cacao ridicându-se la suprafață.
* Nu vă grăbiți să puneți ciocolata la rece pentru că va prinde o pojghiță albicioasă, mai ales dacă în urma folosirii blenderului compoziția s-a încălzit mai tare. Așteptăm un pic să se mai răcească și apoi o punem la frigo - congelator.
* Pentru copii înlocuiți cacaua cu carobul sau jumătate cacao -jumătate carob.
* Dacă ingredientele sunt raw, calitatea produsului final e cu totul alta - muuult mai bună; se schimbă atât gustul cât și valoarea nutrițională.
 
 
 
 
 
Spor!