joi, 5 septembrie 2013

Carrot cake (Tort de morcovi )



                              Se apropia ziua cand Maria Teodora (ingerasul meu) implinea 2 ani si ma tot gandeam la un tort potrivit pentru ea si pentru copii in general. Am zis ca un tort cu morcovi, fulgi de ovaz si curmale ar fi cel mai potrivit , gandind sa fie si hranitor. Mmmm....dar n-a fost chiar asa. M-am inselat tare, noroc ca pregatisem si cupcakes cu lamaie si cu ciocolata. Nici macar n-a vrut sa guste, iar ceilalti 2 baietei daca au mancat jumatate de felie (oare ca nu era cu ciocolata ?! ). In schimb, Maria a mancat bine cupcake cu lamaie, iar Luca cele cu ciocolata si visine, pe care le voi posta in alta zi .De fel Maria nu prea mananca dulce, prefera gustul sarat sau acru.
Tortul acesta nu-mi zice nimic, este foaarte dulce (are multe curmale in compozitie) si cred ca tre' sa ma obisnuiesc cu blatul din fulgi de ovaz -nu este chiar favoritul meu. S-a mancat foarte greu. Dar intr-o zi ii voi mai acorda o sansa cu mici modificari - o sa fac crema de caju cu lamaie si cred ca ar merge mult mai bine.
Reteta  -am luat-o de aici  : http://www.thisrawsomeveganlife.com/2013/03/raw-carrot-cake-with-cashew-cream.html#.UidXoz9qin4.