joi, 31 iulie 2014

Frișcă de cocos              O rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.  Ingredientul principal și majoritar este laptele de cocos gras de la cutie. Lapte pe care o să-l găsiți și în supermarketuri și la plafare și în magazinele online. E de preferat să alegem variantele cele mai curate , adică doar nucă de cocos și apă, cele din supermarket de la raionul de produse asiatice având alte câteva ingrediente în plus , cam necunoscute.... dar mai facem și compromisuri. Este o rețetă foarte ușor de făcut, foarte lejeră și foarte gustoasă. Înlocuiește cu succes frișca din smântână, dar și pe cea așa zisă vegetală. Ce facem cu ea? O putem mânca așa pur și simplu sau cu fructe,  o transformăm în înghețată punând-o la congelator, umplem cupcakesuri cu ea sau tarte, ornăm prajituri și torturi.
Rețeta
1 cutie de lapte de cocos
1-2 linguri sirop de agave /miere
1-2 linguri de esență de vanilie
un praf de sare
Mai întâi punem laptele la frigider . Cum facem rost de lapte de cocos îl și băgăm la frigider. Nu se știe când avem nevoie de el. Trebuie să stea cam 12 ore la frigider să se separe partea densă de cea lichidă. Avem nevoie doar de cea densă. Desfacem cutia și scoatem doar partea cremoasă  fără pic de lichid. Cu cât are mai puțin lichid cu atât va fi mai fermă. O punem în paharul blenderului, adăugăm și celelalte ingrediente și procesăm până la încorporarea acestora și întărirea cremei, cam 2-3 minute. Eu am folosit blenderul vertical. Potrivim de gust și dăm la frigider, se va mai întări. Apoi putem să o folosim în fel și chip, chiar să o și colorăm.
               http://rawzbonbons.blogspot.ro/2014/07/inghetata-de-vanilie-din-lapte-de-cocos.html
               http://rawzbonbons.blogspot.ro/2013/09/cupcakes-din-ciocolata-cruda-umplute-cu.html                http://rawzbonbons.blogspot.ro/2014/07/tarta-cu-crema-de-vanilie-si-zmeura.html
Spor!

2 comentarii: